web
stats

Instalarea aplicatiilor pe tableta Android – generalitati

Instalare aplicatii Android Google PlayDe multe ori instalarea aplicatiilor devine o problema pentru posesorii de tablete Android. Din aceasta cauza am hotarat sa scriu cateva cuvinte pe acest subiect, cu precadere pentru cei care au primul contact cu un dispozitiv Android.

Trebuie spus de la inceput ca tableta Android este un adevarat computer, la fel ca un desktop sau un laptop. Aceasta ruleaza una dintre versiunile sistemului de operare Android dezvoltat de Google, sistem care da dovada de o mare flexibilitate, permitand instalarea de aplicatii noi si dezinstalarea de aplicatii.

Pentru a usura instalarea aplicatiilor, Google a creat o aplicatie speciala numita Google Play, care este preinstalata pe toate tabletele. Astfel, utilizarea unei tablete trebuie sa inceapa cu configurarea aplicatiei Google Play. Aceasta configurare este simpla, tot ceea ce trebuie sa faceti este sa introduceti datele unui cont Google valid sau, daca nu aveti unul, sa il creati. Aceste date sunt compuse din username si parola. Odata introduse aceste date, tableta va fi inregistrata pe acel cont si i se va asigura accesul in marketul Google de aplicatii.

Mai departe totul va fi intuitiv, Google Play avand optiuni de cautare, de instalare, de dezinstalare sau de actualizare a aplicatiilor.

Problemele apar insa atunci cand vine vorba de compatibilitati. Google Play incearca sa ofere pentru fiecare dispozitiv numai aplicatii compatibile cu acesta si de mute ori exagereaza. Adica, desi multe aplicatii vor fi compatibile cu tableta dumneavoastra nu vor putea fi gasite in Google Play pe motiv ca nu sunt compatibile.

Acesta este motivul pentru care trebuie sa stiti mai multe despre sistemul de operare Android si despre instalarea si gestionarea aplicatiilor. Aceste lucruri nu le veti putea invata dintr-o data, ci usor, pe parcurs, in masura in care va loviti de ele.

Pe sistemul de operare Android, aplicatiile pot fi instalate si manual.

Pentru a instala o aplicatie aceasta trebuie descarcata de pe internet sub forma unui kit de instalare, obligatoriu dintr-o sursa sigura, pentru a evita posibilitatea virusarii.

Kitul de instalare pentru aplicatiile Android va avea obligatoriu extensia .apk. In cazul in care acesta este arhivat, va trebui sa aiba aceasta extensie dupa dezarhivare.

Instalarea manuala a unei aplicatii Android se face prin simpla accesare a kitului de instalare, cel cu extensia .apk de care am vorbit mai sus, adica prin atingerea acestuia.

Unde pot fi gasite aplicatii Android sigure?

Instalare aplicatii Android 1mobileExista in momentul de fata forte multe surse pentru aplicatii Android sigure. In mod deosebit mie mi-a atras atentie site-ul 1mobile.com, care permite descarcarea aplicatiilor inclusiv pe desktop sau laptop si transferarea ulterioara pe tableta folosind un card micro-SD.

Trebuie sa stiti ca exista si alte marketuri de aplicatii pentru Android, similare cu Google Play, printre acestea fiind Appbrain si 1mobile.

In concluzie

Nu trebuie sa va ingrijorati atunci cand tableta dumneavoastra Android nu deschide un anume tip de fisier, Androidul fiind un sistem de operare flexibil va permite sa instalati o aplicatie dedicata pentru deschiderea acelor fisiere.

Nu trebuie sa va ingrijorati atunci cand in Google Play nu gasiti aplicatia pe care o doriti, se pot gasi alternative pentru instalarea aplicatiilor

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod ukQS7C cu copy-paste in casuta de jos: