web
stats

Cum aleg o tableta ieftina? Ce tableta ieftina sa cumpar? – Specificatii

Ideea de a cumpara o tableta ieftina este din ce in ce mai tentanta, pe fondul scaderii nivelului de trai din Romania ca urmare a … dar mai bine ma opresc aici … Ideea este ca romanii sunt, in general, din ce in ce mai saraci si posibilitatea de a economisi, chiar si atunci cand cumpara o tableta, este binevenita.

Tableta Vonino Sirius QS alba

Ce este o tableta ieftina?

Pentru inceput definim ce este aceea o tableta ieftina:

O tableta ieftina este acea tableta care poate fi folosita, care este 100% functionala si care va face fata solicitarilor voastre indiferent daca doriti sa jucati jocurile preferate, sa intrati pe paginile de socializare sau sa scrieti articole in blogurile personale, asa ca mine.

O tableta ieftina va fi o tableta utilizabila, care merita cumparata.

Riscurile alegerii unei tablete ieftine

Cel mai mare risc cu care te confrunti atunci cand alegi o tableta ieftina este acela ca te poti trezi cu o cazatura de tableta, cu o RABLETA in loc de tableta mult visata. Din cauza asta trebuie sa te informezi, cat de cat, inainte de a cumpara, inainte de a face alegerea.

Performanta

Sunt trei elemente importante care definesc performanta unei tablete:

  • Procesorul – Acesta va fi, in cazul unei tablete, procesor ARM cu unul sau mai multe nuclee Corte Ax. Preferabil sa alegeti un procesor cu mai multe nuclee, la viteza mai mare si realizate in tehnologie pe cat mai putini nm pentru a avea un consum mai mic
  • Memoria RAM – Aceasta va fi importanta in functionarea sistemului de operare si in rularea aplicatiilor mai complexe, cum ar fi jocurile sau editarea documentelor Office mari. Uzual memoria minima acceptata este de 512 MB, suzicienta fiind de 1GB iar recomandata de 2 GB.
  • Unitatea grafica – GPU este echivalentul placii video la calculatoare. Aceasta se ocupa cu procesarea grafica, procesarea video iar la unele procesoare vu codare/decodarea video. Printre cele mai utilizate unitati grafice sunt Mali 400, powr VR SGX544 (sau 540). Este recomandat sa optati pentru o tableta cu unitate grafica mai puternica.

Calitatea

Calitatea unei tablete este data de calitatea si specificatiile componentelor folosite, de perfectiunea imbinarilor, de specificatiile componentelor.

O tableta cu ecran IPS va oferi imagini de calitate mai buna comparativ cu o tableta cu ecran TFT sau LCD.

O tableta din aluminiu va avea imbinarile mai bune comparativ cu una din plastic.

O tableta cu rezolutia mai mare va oferi imagini mai bune calitativ dar va avea performanta mi mica in jocuri, aplicatii si benchmark-uri.

Pretul

Poate primul dintre elementele care defineste o tableta ieftina este pretul. Atunci cand alegeti o tableta ieftina trebuie sa urmariti ca pretul sa reprezinte exact ceea ce veti cumpara.

Din aceasta cauza, atunci cand urmariti sa cumparati o tableta cat mai ieftina si cat mai performanta va trebui sa acceptati o serie de compromisuri in ceea ce priveste calitatea.

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod jLwmZb cu copy-paste in casuta de jos: