web
stats

Ce aplicatii trebuie instalate pe o tableta Android?

Ideea de a cumpara o tablete PC a devenit din ce in ce mai tentanta pentru consumatorii din Romania, mai ales datorita scderii preturilor la aceste dispozitive la un nivel la care reprezinta cel mai accesibil mod de a accesa internetul, de a beneficia de mobilitate si de a avea un sistem de calcul flexibil si fiabil.

Exista insa doua tipuri de utilizatori.

  • Primii sunt pasionatii. Acestia isi cumpara o tableta Android tocmai pentru avantajele pe care aceasta le are in comparatie cu un laptop, si ma refer aici la mobilitate, si pentru avantajele pe care tableta Android le are in comparatie cu celelalte tablete, si ma refer aici la flexibilitatea sistemului de operare Android. Le recomand sa nu citeasca acest articol decat daca vor sa isi etaleze cunostintele completandu-ma sau, de ce nu, corectandu-ma.
  • Cea de-a doua categorie este reprezentata de cei care cumpara o tableta din orice alt motiv decat pasiunea. Ori din necesitate, ori datorita pretului redus, ori pentru ca asa e moda… Acesti utilizatori nu stiu prea multe despre IT si cu atat mai putin despre sistemul de operare Android. Acestora li se adreseaza acest articol.

Despre Android

Android este un sistem de operare dezvoltat de Google. Ca idee, un sistem de operare este acel soft care face un dispozitiv hardware sa functioneze.

Stiti ca atunci cand cumparati un calculator PC trebuie obligatoriu sa cumparati si o licenta Windows sau sa instalati un sistem de operare gratuit pentru a-l putea folosi. Asta este si Androidul pentru o tableta: sistemul de operare, exact asa cum este Windows-ul pentru un PC.

La fel ca SO Windows, si sistemul de operare Android permite rularea de jocuri, vizualizarea si editarea de documente, vizionarea filmelor – atat de pe suporturi locale cat si online, permite accesarea retelelor de socializarea sau efectuarea de apeluri veideo pe Yahoo Messenger sau Skype.

Dar asa cum pe Windows nu puteti face toate aceste lucruri pana nu instalati programe dedicate pentru fiecare dintre ele, si pe Android va fi necesar sa instalati aplicatii pentru a putea folosi tableta asa cum va doriti.

Principalele aplicatii pentru o tableta

Atunci cand cumparati o tableta veti avea deja instalate aplicatiile de baza, majoritatea facand parte din sistemul de operare Android. Acestea va vor permite sa folositi tableta pentru a accesa internetul, retelele de socializare, vizionarea de filme, accesarea conturilor e mail, etc. Dar uneori nu este suficient.

Ce este Google Play?

Din acesta cauza prima aplicatie pe care trebuie sa o configurati pe tableta este Google Play. Aceasta va va permite instalarea de noi aplicatii, avand functie de cautare si de instalare automata a aplicatiilor. De asemenea, Google Play va ofera accesul la toate aplicatiile gratuite compatibile cu tableta dumneavoastra dar si posibilitatea de a cumpara aplicatii, platind licentele direct prin intermediul acestei aplicatii.

Ce faceti daca nu gasiti aplicatia in Google Play?

Da, chiar se poate intampla! In Google Play se regasesc doar aplicatiile compatibile cu tableta sau telefonul dumneavoastra. Din diverse motive sa intampla uneori ca unele aplicatii sa fie considerate incompatibile cu dispozitivul chiar daca acestea functioneaza pe acel dispozitiv.

Daca nu gasiti aplicatia dorita in Google Play aveti posibilitatea sa instalati 1Mobile Market si sa instalati cu ajutorul acestuia plicatia dorita.

1Mobile Market este un market de aplicatii ce permite cautarea si instalarea de aplicatii. Desi nu se ridica la nivelul Google Play, acesta este mai putin restrictiv si va permite instalarea oricarei aplicatii. Cu acesta veti putea instala Flash Player 11 sau Yahoo! Messenger Plug-in 1.6.0 pentru apeluri video in Yahoo Messenger.

Ce este un task killer?

Gestionarea aplicatiilor pe Android este uneori dificila, multe dintre aplicatii ramanand deschise dupa ce dumneavoastra credeti ca le-ati inchis. Acest lucru va ingreuna functionarea tabletei, mai ales daca este o tableta cu performante mai mici sau cu memoria interna mai mica. De asemenea, bateria se va consuma mai repede daca aveti multe aplicatii deschise in background (care nu sunt vizibile).

Cea mai usoara solutie pentru a rezolva aceasta problema este instalarea unui task killer. Acesta nu numai ca va inchide toate aplicatiile care ruleaza in background, dar va face acest lucru foarte usor, cele mai multe dintre ele avand si optiunea de a fi adaugate ca widget. O simpla atingere a acelui widget va elibera memoria tabletei.

Cum editati documetele Office?

Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confrunta utilizatorii de tablete Android. Cum puteti edita pe tableta fisierele pe care trebuie sa le editati pentru a va continua munca de la serviciu, facultate sau scoala? Pentru acesta trebuie sa instalati o aplicatie care sa va permita editarea acestor fisiere.

Sunt foarte multe aplicatii dedicate editarii office, unele contracost, altele gratuite si altele care au si versiuni contracost cu functionalitati extinse, si versiuni gratuite cu functionalitati limitate.

Cele ami cunoscute sunt Document to Go – versiunea platita – si KingSoft Office – versiunea gratuita.

Gestionarea fisierelor

Pe Windows, pentru gestionarea fisierelor se foloseste Windows Explorer. Toate ferestrele pe care le deschideti atunci cand copiati, creati sau stergeti fisiere si foldere sunt ferestre ale Windows eplorerului. La fel este si in cazul Android. In momentul in care cumparati tableta dumneavoastra veti avea deja instalat un File manager, care a permite sa copiati, mutati sau sa stergeti fisiere.

Sunt insa utilizatori care nu sunt multumiti de acest manager de fisiere si prefera sa instaleze unul cu interfata mai prietenoasa, cu mai multe optiuni sau pur si simplu mai intuitiv. Cele mai cunoscute sunt File Expert, ES File Explorer, Astro File Manager, File GO, X-plore file manager, etc.

Vizualizare filmelor

Una dintre cele mai placute utilizari pentru tabletele android este vizionarea filmelor. Bineinteles ca tableta are un player stock, dar cu siguranta dumneavoastra veti dori mai mult. Si daca doriti mai mult nu trebuie decat sa accesati Google Play si sa instalati un player care sa vi se potriveasca.

Cele mai populare video playere pentru android sunt: MX Player, Real Player, G Player, Dice Player, VLC Player, BS Player, etc.

Lasa un comentariu

Adresa E-mail folosita nu va fi publicata.


*


Te rog copiaza acest cod DJpEI6 cu copy-paste in casuta de jos: